Sladké semienkové placky sú zložené zo slnečnicových alebo aj ľanových semienok a pri dosládzaní nie je použitý žiadny cukor. Sladkú chuť im dodávajú datle, ktoré v sebe majú priridzene sa vyskytujúci ovocný cukor. Preto nie sú placky príliš presladené, ale zároveň sú akurát sladké, aby potešili chuťové bunky.
Na dochutenie k semienkam a datliam sa pridáva buď mak (modrý alebo biely), nealkalizované kakao, cejlónska škorica a množstvo rôzneho ovocia. Pri intolerancii na kakao sa môže použiť karobový prášok. Nemá síce klasickú kakaovú chuť, ale je zaujímavo sladkasto orieškový.
Sladké placky môžu byť náhradou bežných sladkostí alebo ako snack na rôznych oslavách a posedeniach s priateľmi. My ich často nosíme na výlety a prechádzky. Sú pre nás skvelým zdrojom energie na potulkách a dostatočne nás zasýtia.
V ovocných plackách je použité množstvo ovocia - jahody, maliny, černice, višne, slivky, marhule alebo banány.
Všetky sladké chrumkavé placky sú sušené pri nízkych teplotách, pri ktorých by sa mohlo zachovať mnoho vitamínov, enzýmov a minerálov. Môžu priaznivo podporovať trávenie a byť vhodným doplnkom nie len rastlinných tukov, ale aj bielkovín a sacharidov.
Sladké placky sú zložené z prirodzene bezlepkových surovín, neobsahujú pridané mliečne zložky ani pridaný cukor.