Ovocné rolky sú známe aj pod názvom ovocné kože. Je to do hladka rozmixované ovocie, ktoré sa následne nanesie na sušiace pláty v podobe tenkej placky a pri nízkych teplotách sa suší niekoľko hodín. Následne sa vysušená ovocná placka nareže na dlhé pásy a zroluje na rolku. Ovocné rolky neobsahujú žiadny pridaný cukor, iba prirodzene sa vyskytujúce ovocné cukry z ovocia. Ovocie je mixované vcelosti, takže okrem ovocnej šťavy sa zachováva aj vláknina, prospesná pre trávenie.
Ovocné rolky majú vždy svoju vlastnú špecifickú chuť - sladké banánové či s ananásom, kyselkavé marhuľové a višňové, slivkovo škoricové alebo aj jablkovo - jahodové.
Možností a kombinácií ovocia a byliniek/korenín na dochutenie je neúrekom. Každý si vie nájsť svoju vlastnú chuť.
Sú dokonalé na desiatu namiesto sladkostí, veľmi dobre skladné do batohu pri vyrazení za dobrodružstvom.
Všetky ovocné rolky sú sušené pri nízkych teplotách, pri ktorých by sa mohlo zachovať mnoho vitamínov, enzýmov a minerálov a môžu priaznivo podporovať trávenie.
Ovocné rolky sú zložené z prirodzene bezlepkových surovín, neobsahujú pridané mliečne zložky ani pridaný cukor.